Invatam si ne dezvoltam continuu. Exploram abilitatile, conturam talentul si dam forma expresivitatii

Suntem singura scoala privata de film si teatru pentru copii si adolescenti, avand la baza o programa inspirata din cea a universitatilor de profil. Alaturi de cursurile de actorie si teatru, programa include si module de scenariu, regie, imagine si productie, oferind astfel toate informatiile si cunostintele necesare pentru realizarea unui film, a unei piese de teatru sau instrumentele potrivite pentru crearea de continut online.

Lucram intr-un mediu relaxat si creativ, dar suntem mereu ancorati in obiectivele stabilite. Suntem singura scoala de profil care realizeaza anual peste 30 de scurtmetraje cu si despre copii si adolescenti, cu premiere in cinematograf si organizam cel mai mare Festival de Teatru pentru copii si adolescenti din Bucuresti.

Experiente unice

Punand in aplicare cunostintele asimilate, cursantii produc filmul de la zero – de la scrierea scenariului, realizarea castingului, stabilirea regizorului si a directorului de imagine, documentare si prospectie in locatiile de filmare si, bineinteles pana la a-si stabili si a juca un rol in propriul film. O experienta care imbina armonios cunostintele teoretice cu propria viziune, lasand loc creativitatii si improvizatiei. O experienta in care se pun in lumina idei si se transpun emotii.

Cunostinte si experiente care, impreuna, fac ca anual, cei peste 600 cursanti pe care ii avem sa ridice peste 30 de spectacole de teatru ce se joaca cu sala plina la unul din teatrele din Bucuresti.

Cunostinte asimilate si abilitati dezvoltate

Peste 700 de cursanti ne trec pragul in fiecare an, iar programa urmata ofera fiecaruia dintre ei un rol in doua proiecte de film si teatru, acest lucru fiind targetul anual al fiecarei grupe, respectiv, cursant.

Rezultate vizibile publicului larg

Ne mandrim cum primul omnibus realizat integral de copii si adolescenti difuzat in cinematografe din Bucuresti, Cluj-Napoca si Iasi. "Din mintea copiior" a avut premiera pe 1 iunie 2023.

Primul parteneriat intre o scoala de film si o televiziune pentru realizarea unui serial cu si pentru copii si adolescenti

In 2023, patru din scurtmetrajele realizate in cadrul academiei noastre au fost propuse la nominalizarile pentru categoria “Cel mai bun scurtmetraj” la premiile Goppo.

De asemenea, incepand cu editia din februarie 2023, Festivalul de Teatru Academia “Studiourile Buftea” a fost declarat cel mai mare festival de teatru pentru copii si adolescenti. Acest lucru a dus la introducerea noastra de catre primaria Capitalei pe lista evenimentelor culturale ale Bucurestiului, oferindu-ne gratuit salile teatrului Metropolis pentru o perioada de 8 zile.

Mediu de lucru creativ

“Omul sfinteste locul.” Expresie pe care, ne permitem sa o continuam si adaptam activitatii noastre… Omul si arta sa sfintesc locul. Creativitatea, transpunerea, exprimarea libera.

Ne desfasuram activitatea intr-un mediu profesionist de exceptie, locatia principala fiind in cladirea Studioului Cinematografic Sahia Film din cartierul Primaverii, Bucuresti. O locatie in care am reusit sa cream un mediu relaxant si creativ si in care dispunem de aparatura si logistica de ultima generatie, locatia fiind renovata si modernizata complet.

Filmarile de scurtmetraj de la finalul fiecarui modul de film au loc, in mare parte, la Studiourile Buftea, in interiorul bine cunoscutelor platouri de film in care s-au realizat unele dintre cele mai mari pelicule ale Romaniei si ale lumii.

De curand ne-am deschis un nou sediu si la Ploiesti, unde tinem cursurile dupa aceeasi programa.